Торта Меден Йогурт

Торта Меден Йогурт
Снимка: Росица Петрова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Дори и заклетите шокоманиаци ще признаят, че тази торта Меден Йогурт е направо вълшебно вкусна"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 3 с.л.
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • брашно - 4 ч.ч. + за доомесване
  • за крема
  • цедено мляко - 400 г
  • заквасена сметана - 800 г
  • захар - 12 с.л.
  • лимон - 1/2 само кората
  • за украса
  • орехи - 150 г (смлени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд разбийте яйцето и захарта. Прибавете прясното мляко, содата бикарбонат, маслото и меда.

Сложете на котлона и бъркайте непрекъснато. Сместа увеличава до 5 пъти обема си, когато заври. Варете, докато се получи карамелен цвят. Времето е около 15 минути.

Оставете готовата смес да се охлади.

Започнете да прибавяте по малко от брашното, като бъркате с лъжица. Когато стане доста гъсто, го изсипете върху набрашнен плот и доомесете с ръце.

Полученото тесто разделете на 5-6 равни части.

Изрежете си кръгове от хартия за печене с диаметър 28 см.

Разточете всяка една част на тънка кора с размера на хартията и я сложете върху нея. Ако е необходимо, изрежете, за да получите правилен кръг. Надупчете с вилица на няколко места, за да не се надуват блатовете, и печете в загрята фурна на 160 градуса за около 8-10 минути.

Оставете готовите блатове да се охладят напълно.

За крема смесете цеденото мляко и заквасената сметана. Прибавете захарта и настържете кората на половин лимон. Разбъркайте всичко, докато захарта се разтопи.

Започнете да сглобявате тортата, като редувате блат и крем. Намажете я обилно и от страни. Поръсете със смлени орехи.

Медената торта трябва да престои в хладилник поне 12 часа.

Тортата Меден Йогурт е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Такава вкусотия и толкова лесна за приготвяне!
28.02.2018 16:05
4
1
Покажи всички подкоментари