Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова Торта»Лека торта с йогурт и плодове

Лека торта с йогурт и плодове

Лека торта с йогурт и плодове
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
19/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Толкова е лека и приятна тази йогурт плодова торта, че изобщо няма да усетите първото парче"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • царевично нишесте - 5 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • йогурт - 1/2 ч.ч. подсладен 10 %
  • праскови - 3 бр.
  • сливи - 3 бр.
  • нектарини - 2 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • За крема
  • йогурт - 300 г подсладен 10%
  • лимонена захар - 1 пакетче
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • захарни пръчици - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме плодовете на малки парчета и ги сипваме в тавичка.

Заливаме ги с лимоновия сок и поръсваме със 2 с.л.захар.

Печем ги на 200 градуса около 25 минути до сгъстяване. Изваждаме ги и ги оставяме да изстинат.

Разбиваме яйцата с 2 с.л. захар, добавяме йогурта, ванилията, нишестето и бакпулвера. Изсипваме в 2 кръгли тавички, покрити с хартия за печене.

Печем двата блата 25 минути на 200 градуса.

Поставяме единия блат в широка чиния и върху него разпределяме изпечените плодове. Отгоре поставяме втория блат.

Смесваме йогурта с лимонената и ваниловата захар и намазваме йогурт тортата обилно с този крем.

Поръсваме с шарени захарни пръчици и прибираме за 4-5 часа в хладилника.

След това разрязваме нашата лека и много вкусна лека торта с йогурт и плодове и сервираме на гостите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: