Начин на приготвяне
В дълбок съд разбийте яйцето и захарта. Прибавете прясното мляко, содата бикарбонат, маслото и меда.
Сложете на котлона и бъркайте непрекъснато. Сместа увеличава до 5 пъти обема си, когато заври. Варете, докато се получи карамелен цвят. Времето е около 15 минути.
Оставете готовата смес да се охлади.
Започнете да прибавяте по малко от брашното, като бъркате с лъжица. Когато стане доста гъсто, го изсипете върху набрашнен плот и доомесете с ръце.
Полученото тесто разделете на 5-6 равни части.
Изрежете си кръгове от хартия за печене с диаметър 28 см.
Разточете всяка една част на тънка кора с размера на хартията и я сложете върху нея. Ако е необходимо, изрежете, за да получите правилен кръг. Надупчете с вилица на няколко места, за да не се надуват блатовете, и печете в загрята фурна на 160 градуса за около 8-10 минути.
Оставете готовите блатове да се охладят напълно.
За крема смесете цеденото мляко и заквасената сметана. Прибавете захарта и настържете кората на половин лимон. Разбъркайте всичко, докато захарта се разтопи.
Започнете да сглобявате тортата, като редувате блат и крем. Намажете я обилно и от страни. Поръсете със смлени орехи.
Медената торта трябва да престои в хладилник поне 12 часа.
Тортата Меден Йогурт е готова.
Коментари