Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Кремсупа с просо, леща и тиква

Кремсупа с просо, леща и тиква

Кремсупа с просо, леща и тиква
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"И преди да сте казали нещо, уверяваме ви, че това не е просто супа, а истинско произведение на кулинарното изкуство"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 купичка, нарязана
  • чушки - 2 бр. (червени или зелени)
  • лук - 1 главичка
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • картофи - 2 бр. малки или 1 голям
  • карфиол - 1 шепичка
  • кафява руска леща - 1/2 ч.ч.
  • просо - 1/2 ч.ч.
  • пшеничени трици - 3 - 4 с.л.
  • хималайска сол - 1 и 1/2 ч.л. фина
  • шарлан - 2 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л. Мусковадо
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • къри - 1 равна ч.л.
  • кориандър - 1 щипка
  • куркума - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. пожелание
  • чубрица - 2 - 3 щипки, сушена стрита
  • босилек - 1 щипка, сушен стрит
  • вода - 1.5 - 1.8 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във врящата вода подправяме със солта и шарлана. Сипваме нарязаните на дребно тиква, картофи и моркови. След 5 минути добавяме и лука, чушките и карфиола, пшеничените трици.

Измиваме старателно лещата и просото, добавяме ги и хубаво разбъркваме (пожелание може да се добави сода, за да се свари варивото по-бързо). След малко овкусяваме с кимиона, кърито, кориандъра, куркумата, черния пипер, чубрицата и босилека.

Оставяме супата да ври, докато бъдем сигурни, че лещата и просото са напълно сварени! Добавяме още малко сол, ако е необходимо и 1/2 ч.л. захар Мусковадо за една сладникава карамелена нотка!

Дръпваме от котлона и след 3 минутки можем да включим пасатора. Пасираме старателно и внимателно, до нежна, гладка консистенция. Невероятната кремсупа е готова! Разпределяме по порциите и поръсваме с току-що изпечените крутони!

Уникална по рода си, със своя тъй отличаващ се вкус на леща и нежна плътност, напомняща хумус! Засищаща, полезна и невероятно вкусна!

Бележка: За поднасяне са използвани билкови крутони с шарлан, хималайска сол и подправки - 6 шепички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: