Пача в Буркани

Пача в Буркани
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Готвиш веднъж, ядеш колкото пъти си искаш, защото това е пача, удобно консервирана в буркани"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 2 - 3 бр.
  • уши - 2 бр.
  • свински кокали
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме крачетата, ушите и кокалите. Във водата, след като заври заедно с месата, пускаме черния пипер, дафиновия лист, бахара и солта.

След като месата се сварят, отделяме костите от кокалите и крачетата и нарязваме на ситно, както и ушите. Прецеждаме бульона.

Почистваме скилидките чесън и ги минаваме през преса.

Към прецедения бульон прибавяме месата и всички подправки, разбъркваме и слагаме в буркани пачата.

Пачата в буркани се затварят и варим за около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: