Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Печени чушки в буркани за зимата

Печени чушки в буркани за зимата

Печени чушки в буркани за зимата
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
7
"Колкото домакини, толкова и рецепти за печени чушки за зимата, и всички до една хубави!"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 кг зелени и червени
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от семената. Печем ги от всички страни до готовност.

Готовите чушки се поставят в голяма тенджера и се захлупват с капак да се задушат. Обелват се и се поръсват щедро със сол, защото солта ще ги съхрани за дълго време.

Пълним в сухи компотени или други буркани и затваряме с капачки. Нареждат се в широк съд, на дъното на който има подложка, да не се допират до дъното.

Заливаме с топла вода, нивото и да е над капачките - така се ускорява процесът на варене. Варим за 10 минути от завирането на водата.

Съхраняват се на тъмно и хладно място. Вкусни са както за салата, така и за готвене, пълнене и други ястия.

Печените чушки в буркани за зимата са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
С 5 кг чушки интересно колко буркана ще стерилизирате. Освен това защо трябва да съсипвате чушките със сол. Лично аз стерилизирам печени чушки в компотени буркани /800 млл/. За един буркан са нужни около 2 кг чушки. Преди 3 дни от 38,5 кг успях да направя 23 буркана. Пека чушките, беля, редя в бурканите и стерилизирам 2 часа. Стерилизират се повече време, за да не се развалят след няколко месеца. По този начин издържат години и чушките могат да се използват за всичко - панирани, пържени, готвени, за салата. Освен това са с превъзходен вкус и ги овкусявате както си искате, когато ги използвате.
12.09.2023 12:02
6
1
1
Покажи всички подкоментари