Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Запечени картофи по провансалски

Запечени картофи по провансалски

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Запечени картофи по провансалски
Снимка: marcheva14
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"След изморителен ден най-хубаво е да се приберете у дома и да видите сервирана точно такава порция запечени картофи по провансалски"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг средно големи
  • масло - 3 с . л., разтопено
  • чесън - 3 скилидки, пресован
  • магданоз - 1 с.л., наситнен
  • кошер сол
  • пармезан - 2 с.л., настърган
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.

Плоска тава, покрита с намаслена хартия.

Картофите се измиват, не се обелват и се поставят в тенджера с вода, за да се сварят до готовност.

След това, както са горещи, се подреждат в тавата и с пресата за картофи леко се разпукват, но да не се превърнат в пюре.

В купичка се разтопява маслото, добавя се чесънът и наситнен магданоз. Със супена лъжица се полива всеки картоф. Поръсва се с кошер сол и черен пипер.

Пече се на 180 градуса за около 15 мин.

Изваждат се от фурната и всеки картоф се поръсва с настърган пармезан.

Допичат се до златисто за около 10-15 мин.

Сервират се горещи.

Източник: So Delicious

Към запечените картофи може да се добавят и няколко пълнени с масло и пармезан печурки.

Запечените картофи по провансалски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: