Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса.
Плоска тава, покрита с намаслена хартия.
Картофите се измиват, не се обелват и се поставят в тенджера с вода, за да се сварят до готовност.
След това, както са горещи, се подреждат в тавата и с пресата за картофи леко се разпукват, но да не се превърнат в пюре.
В купичка се разтопява маслото, добавя се чесънът и наситнен магданоз. Със супена лъжица се полива всеки картоф. Поръсва се с кошер сол и черен пипер.
Пече се на 180 градуса за около 15 мин.
Изваждат се от фурната и всеки картоф се поръсва с настърган пармезан.
Допичат се до златисто за около 10-15 мин.
Сервират се горещи.
Източник: So Delicious
Към запечените картофи може да се добавят и няколко пълнени с масло и пармезан печурки.
Запечените картофи по провансалски са готови.