Начин на приготвяне
Пресните картофи се измиват, разполовяват и се слагат в тавичка. Чесънът се наситнява, а чушките и лукът се нарязват на ивички.
Маслините се почистват от костилките, а чери доматите се нарязват на половинки по дължина.
В купа се смесват лукът, нарязаните чушки, чесънът, провансалската подправка, лимоновият сок, сол и черен пипер.
Изсипват се при картофите и се разбърква много добре. Залива се със зехтин и се пече на 180 градуса за около 45 минути.
Изваждат се от фурната и се добавят маслините и доматките и се запича за още около 10 минути. Изваждат се и се поръсват с пресен лук и магданоз.
Печените картофи се сервират със зелена салата.
Пресните картофи по провансалски са много вкусни!
Източник: Кулинариум
Разкошна лека френска рецепта, за една лека вечеря, за малко пречистване след тежките великденски празници.