Начин на приготвяне
В купа пресяваме брашното. Към него слагаме царевичния грис. Правим си по средата кладенче и добавяме белтъка, олиото и солта.
Смесваме в голяма чаша водата и прясното мляко и го затопляме леко. В него слагаме захарта и маята. Разбъркваме сместа с лъжичка и добавяме от брашното 2 с.л вътре и пак разбъркваме.
Оставяме на топло за 5-6 мин. да шупне маята.
Като шупне, прибавяме и нея към другите продукти. Замесваме меко тесто върху набрашнен плот.
Месим продължително и оформяме тестото на топка, намазваме го с малко олио и слагаме в чиста купа да втаса в топла стая, покрито с кърпа за около 40 мин.
Като втаса тестото, го разточваме на голям кръг с точилка върху набрашнен плот. Режем го та 12 триъгълници с ножче.
В купичка натрошаваме сиренето и 2 с.л. маргарин с масло. В широката част на всеки триъгълник слагаме от солената плънка. Навиваме кифличките.
В тавичка с диаметър 25 см, покрита с хартия за печене, редим на малко разстояние солените кифлички първо по края в окръжност и после пак в окръжност по средата.
При печенето допълнително бухват и заемат цялата тавичка. Оставяме да втаса 20 мин на топло покрито с кърпа. Като втаса, мажем кифличките с разбит жълтък и поръсваме с ким, сусам.
Печем на 180 градуса до готовност.
Пухкавите кифли с бяло брашно и царевичен грис са готови.