Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Салата с червено цвекло, рукола и сирене

Салата с червено цвекло, рукола и сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата с червено цвекло, рукола и сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Елегантна, ароматна, завладяваща - три думи, които описват тази невероятна салата"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 2 бр. глави (печено или мариновано)
  • сирене - 200 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • рукола - 2 шепи
  • бейби спанак - 1 - 2 шепи
  • За дресинг
  • зехтин - на вкус
  • лимонов сок - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеното цвекло нарежете на малки кубчета и го смесете със зелените листа спанак, руколата и чесъна, накълцан на ситно.

За дресинга смесете всички продукти в пропорции предпочитани от вас и овкусете с него салатата.

Разпределете в чинии и отгоре положете парче сирене, на което капнете няколко капчици от дресинга или чист зехтин.

Много лесна витаминозна салата с продукти, пасващи си прекрасно - тази салата е едновременно обикновена и много елегантна.

Добър апетит!

Салатата с червено цвекло, рукола и сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: