Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен Шаран без Пълнеж

Печен Шаран без Пълнеж

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Печен Шаран без Пълнеж
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"С пълнеж или натюр - шаранът си е вкусен всякак"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр. по - голям
  • сол - 1 с.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • магданоз - 1 с.л. сушен
  • вода - 200 мл.
  • лимонена киселина - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме много добре шарана. Поръсваме го със солта и лимонената киселина и го покриваме с домакинско фолио. Прибираме го за 1 час в хладилника.

След като шаранът е престоял в хладилника, го изваждаме и го измиваме добре с вода. В купичка смесваме всички сухи подправки и поръсваме с тях шарана.

В голяма тава сипваме 1 с.л. олио и поставяме шарана. Отгоре поливаме с останалото олио.

Наливаме водата в тавичката и покриваме плътно с алуминиево фолио.

Печем на 150 градуса за около 1. 5 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: