Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнен есенен шаран

Пълнен есенен шаран

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Пълнен есенен шаран
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
08/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Пълненият есенен шаран чака цялата фамилия"

Необходими Продукти

  • шаран - 6 кг
  • праз - 1 стрък
  • печурки - 200 г
  • ориз - 100 г
  • орехи - 50
  • захар - 1 ч.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лимон - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца. Гъбите се измиват и нарязват на филийки. Орехите се накълцват на едро.

В тиган се слага олио да загрее. Слага се празът да се запържи. Добавя се захарта. Добавят се и гъбите да се запържат. Добавят се ориза и орехите.

Сипва се вряла вода. Подправя се със сол и черен пипер. Разбърква се до готовност.

Шаранът се почиства. Измива се добре. Рибата се осолява добре и отвътре. Разполага се в тава с капак. Напълва се с приготвената плънка.

От горната страна на шарана се правят успоредни разрези.

Лимонът се нарязва на полуфилийки. Залива се виното и една чаша вода.

Пече се в капак до готовност, като 10 минути преди да се изкара от фурната се маха капака, за да се запече пълненият шаран.

Пълненият есенен шаран е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: