Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Пасирана леща с целина и пиперки

Пасирана леща с целина и пиперки

Пасирана леща с целина и пиперки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • леща - 2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • домати - 1 бр.
  • картофи - 1бр.
  • целина - половин глава
  • чушки - 5 бр. печени
  • кисели краставички - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • чубрица
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лещата и я накисваме за един час в студена вода. Изливаме водата.

Морковите, едната глава лук, картофа и целината нарязваме на ситно и заедно с лещата ги слагаме да врят в студена вода, колкото да ги покрие.

Когато заври добавяме скилидките чесън и обеления домат. След като ястието се свари, прецеждаме и пасираме.

Полученото пюре смесваме с 4 лъжици олио и с нарязаната на полумесеци и намачкана със сол, останалата глава лук. Разбъркваме добре.

Чушките и краставичките нарязваме на ситно и смесваме с лещата. По желание подкиселяваме с оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: