Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Леща с пипер и запръжка

Леща с пипер и запръжка

Леща с пипер и запръжка
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Любимата леща на цялото семейство - плътна и толкова ароматна"

Необходими Продукти

  • леща - 1.5 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. червена
  • брашно - 2 с.л
  • олио
  • къри - на прах
  • червен пипер
  • черен пипер
  • универсална подправка - домашна
  • чубрица
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре лещата и я слагаме да ври.

Щом заври, изхвърляме първата вода и оставяме да кипне с 2-3 литра вода на бавен огън.

Обелваме скилидките чесън и тях поставяме в лещата. Почистваме лука и го нарязваме на ситно, както и моркова. Чушките нарязваме на ивици.

В нагрято олио изсипваме лук, след това морковите, а накрая - чушките. Прибавяме и подправките, а накрая добавяме и брашното.

Изчакваме да се сгъсти, като загребваме от чорбата и слагаме в тигана. Готовата запръжка я прибавяме при непрекъснато разбъркване.

Оставяме така да поври на бавен огън супата от леща за около 30 минути.

Лещата с пипер и запръжка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: