Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Течен шоколад»Домашен течен шоколад Нутела

Домашен течен шоколад Нутела

редакция:
Greti  SyarovaGreti Syarova
Новак
65616
Домашен течен шоколад Нутела
Снимка: Greti Syarova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Истински домашен шоколад Нутела без консерванти."

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • вода - 350 мл
  • сухо мляко - 250 г
  • захар - 200 г
  • натурално какао - 30 г
  • лешници - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте водата, маслото и захарта до еднородна маса. Смелете лешниците в блендер на паста.

Смесете сухото мляко, лешниковата паста, какаото, и на тънка струя прибавете загрятата смес, като бъркате енергично.

Ако мислите че има малки бучици от лешниковата паста, може да разбиете с пасатора до гладка смес. Разлейте в бурканчета и охладете.

Насладете се на домашната Нутела без консерванти, като го споделите с добра компания и любими за вас хора.

Вижте също как да си направите истински домашен шоколад или разкошен веган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: