Домашен течен шоколад

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Домашен течен шоколад
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Накрая се декорира домашен течен шоколад с плодове и се сервира със следобедното кафенце или хубав ликьор."

Необходими Продукти

  • краве масло - 1 бучка
  • сухо мляко - 250 г
  • вода - 200 мл
  • захар - 150 г
  • натурално какао - 60 г
  • плодове - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето масло се слага в тенджерка и се разтопява на много слаб огън. Една бучка се равнява на 125 г.

През това време 200 мл вода се слага да заври. Сухото мляко, захарта и натуралното какао се смесват в купа.

Когато кравето масло е разтопено, а водата завряла, се изливат заедно при сухите съставки.

Всичко се разбърква до хубава хомогенна смес. Разсипва се в подходящи чашки.

Домашния течен шоколад се оставя в хладилника за около 3 - 4 часа за да стегне.

Накрая се декорира домашен течен шоколад с плодове и се сервира със следобедното кафенце или хубав ликьор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: