Начин на приготвяне
Първо слагаме дълбока тенджера с вода на котлона да заври. После започваме да приготвяме кюфтетата.
За целта прехвърляме каймата в купа и към нея добавяме ситно нарязания лук, измития ориз, яйцето и подправките.
Омесваме всичко добре. След това с помощта на супена лъжица загребваме от сместа и оформяме кюфтенца. Всяко кюфте овалваме в брашно. Пускаме ги във врящата вода и ги варим до готовност.
Когато са готови, с помощта на решетъчна лъжица ги изваждаме и ги подреждаме в тавичка. Накрая ги заливаме със соса.
Него приготвяме, като в купа смесваме доматите, почистените и нарязани на кубченца моркови и чушки, виното и 2 черпака от водата, в която са врели кюфтенцата.
След като ги залеем, ги пъхаме във фурната и печем около 50 мин. на 200 градуса.