Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца със сос Бешамел

Кюфтенца със сос Бешамел

Кюфтенца със сос Бешамел
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7
"Не е честно тези сочни кюфтенца да свършват толкова бързо, всички искат да ги опитат, че и за допълнително питат"

Необходими Продукти

  • За кюфтенцата
  • кайма - 400 г смес
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия
  • подправки - сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, кимион
  • галета - 1 с.л.
  • кашкавал - 200 г
  • За Бешамел
  • брашно - 200 г
  • масло - 150 г
  • прясно мляко - 1 литър
  • индийско орехче
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се прави като всички съставки се смесват в купа - лукът е наситнен, а филията хляб е накисната във вода.

Сместа се бърка добре и от нея се оформят кюфтета с големината на орех или малко по-големи - въпрос на желание.

Подреждат се в малка тавичка- в случая съм използвала капака на йенската тенджера.

Бешамелът се приготвя като в тенджера се загрява малко олио и се разтопява маслото. След което се добавя брашното и се запържва добре.

Когато е готово се изсипва в предварително кипнатото мляко и се бърка, докато се сгъсти. Подправя се с подправките. Кюфтенцата се заливат с бешамела и се поръсват обилно с кашкавал.

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна до пълна готовност. Накрая се поръсват с наситнен магданоз.

Кюфтенцата със сос Бешамел са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Перфектни станаха
09.02.2023 19:22
1
1
Покажи всички подкоментари