Начин на приготвяне
Каймата се прави като всички съставки се смесват в купа - лукът е наситнен, а филията хляб е накисната във вода.
Сместа се бърка добре и от нея се оформят кюфтета с големината на орех или малко по-големи - въпрос на желание.
Подреждат се в малка тавичка- в случая съм използвала капака на йенската тенджера.
Бешамелът се приготвя като в тенджера се загрява малко олио и се разтопява маслото. След което се добавя брашното и се запържва добре.
Когато е готово се изсипва в предварително кипнатото мляко и се бърка, докато се сгъсти. Подправя се с подправките. Кюфтенцата се заливат с бешамела и се поръсват обилно с кашкавал.
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна до пълна готовност. Накрая се поръсват с наситнен магданоз.
Кюфтенцата със сос Бешамел са готови.
Коментари