Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински вратни пържоли със сос и мащерка

Свински вратни пържоли със сос и мащерка

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свински вратни пържоли със сос и мащерка
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пържоли с изискан вид и прекрасен вкус! Какво повече да иска човек?"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр. вратни без кост
  • черен пипер
  • сол
  • за соса
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 3 ч.л. бяло
  • готварска сметана - 50 мл
  • вино - 50 мл. бяло
  • бульон - 1/2 кубче пилешки
  • мащерка - 2 - 3 клонки прясна
  • чесън - 1 щипка на прах
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пържолите със сол и черен пипер и оставете в хладилника за около 20 минути. Сложете по-голямата част от маслото в тиган и загрейте на силна температура.

Изпържете пържолите от двете страни за по около 4 минути от всяка страна. Извадете пържолите и ги дръжте на топло.

Добавете останалото масло в тигана. Намалете температурата и запържете брашното докато придобие златист цвят.

Прибавете виното, млякото, сметаната, чесъна на прах и бульона, като го натрошите за да се разтвори по-лесно.

Сложете клонките мащерка и разбъркайте хубаво, за да стане хомогенен сос. Намалете котлона и оставете соса да къкри около 10 минути.

Прибавете пържолите и гответе още около 5-7 минути. Сервирайте с картофено пюре или друга гарнитура по желание.

Свинските вратни пържоли със сос и мащерка са много вкусни.

Адаптирано от thegingercookies.blogspot

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: