Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Домашен Кекс с Ябълки и Круши

Домашен Кекс с Ябълки и Круши

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Домашен Кекс с Ябълки и Круши
Снимка: Радка Славова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Искахме кекс, но го искахме плодов и открихме тази вкусотия - опитайте го и вие"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 2 в.ч.
  • орехи - 2 к.ч.
  • олио - 2 к.ч.
  • ябълки - 2 к.ч.
  • круши - 2 к.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 3 - 4 капки
  • какао - 3 с.л.
  • лимони - кората настъргана
  • брашно - 2 водни чаши -
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре със захарта. На тънка струя се прибавя олиото.

Ябълките и крушите се белят, настъргват се и се добавят /може да се използват само круши или само ябълки/.

Содата се разтваря в оцета и се прибавя, също смлените на ситно орехи.

Накрая се слага настърганата кора на лимона и брашното.

Сместа се дели на две, като в едната се слага какаото.

В подготвена форма за кекс /намазана с олио и набрашнена/, се изсипва на едно място от едната и другата смес, за да стане на ивици.

Пече се в затоплена фурна на 180 градуса за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: