Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пържена Лютика по Селски

Пържена Лютика по Селски

Vannq88Vannq88
Помощник Готвач
614522502
Пържена Лютика по Селски
Снимка: Vannq88
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
"Две рецепти се пазят ревниво и не се споделят с никого - за лютата ракия на дядо и за благата пържена лютика по селски на баба"

Необходими Продукти

  • домати - 5 кг
  • чушки - 5 кг
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - 3 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме доматите и чушките и ги обелваме. Нарязваме ги на едро и ги слагаме в подходящ съд на котлона с олиото, магданоза, сол, захар и рендосания лук.

Запържваме и сипваме малко вода, похлупваме и оставяме да къкри до желаната консистенция.

Можем да консумираме лютиката веднага или да я консервираме за зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pavlin Nachev
Pavlin Nachev
Супер е но биг додал чесънче
05.09.2018 21:46