Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Миш Маш»Лютика по Плевенски

Лютика по Плевенски

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167702
Лютика по Плевенски
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
22/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Вкусна разядка за всеки повод - хапнете и споделете"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. сухи червени
  • лук - 3 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в тенджера вода да заври.

Обелваме лука и заедно с чушките и 1 с.л. сол ги слагаме във врящата вода. Варим до готовност.

След като са готови, ги отцеждаме от водата с помощта на гевгир. След като позастинат чушките им отделяме ципата от месестата част.

В хаванче счукваме чушките с лука и чесън. След като сме ги счукали, ги слагаме в чиния и добавяме олио, оцет и още сол.

Това е страхотна разядка за всеки повод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: