Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Каракуда със сос от копър

Каракуда със сос от копър

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Каракуда със сос от копър1 / 2
13/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • каракуда - 1 кг
  • жълтъци - 2 бр.
  • копър - ½ връзка
  • сметана - 200 мл
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 125 г
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете рибата на парчета. Залейте я с водата и варете до омекване. Извадете рибата от бульона и я наредете в подходяща чиния за сервиране.

Направете светла запръжка от маслото и брашното, разредете я със сметаната и една част от бульона на рибата, трябва да се получи средно гъстичък сос.

Поръсете соса със сол и нарязан на ситно копър. След като я свалите от огъня, застройте с жълтъци.

Залейте рибата със соса и сервирайте топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: