Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадов Кекс в Тава

Шоколадов Кекс в Тава

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Шоколадов Кекс в Тава
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
02/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Светът е прекалено голям и хубав, за да се ограничава с една обикновена форма"

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • есенция ром - 1 капсула
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето със захарта с миксер.

В съд на водна баня или в микровълнова фурна разтопете единия шоколад. Прибавете към него олиото и разбъркайте, докато се абсорбира.

При непрекъснато бъркане прибавете шоколадовия крем към сместа с яйцето.

В киселото мляко угасете содата и го добавете.

Смесете брашното и какаото и започнете да прибавяте по малко.

Накрая сложете есенцията от ром и втория шоколад, който е нарязан на малки парчета. Объркайте всичко.

Подмажете тавичка с малко олио и изсипете готовата смес.

Печете кекса в студена фурна на 160 градуса с вентилатор за 30 минути или до готовност.

Шоколадовият Кекс в Тава е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vannq88
Vannq88
Здравейте много ми хареса рецептата но ме заинтригува окрасата. Как сте направили тези мотиви със шаблон ли
15.03.2018 15:29
1
1
Покажи всички подкоментари