Начин на приготвяне
Разбийте яйцето със захарта с миксер.
В съд на водна баня или в микровълнова фурна разтопете единия шоколад. Прибавете към него олиото и разбъркайте, докато се абсорбира.
При непрекъснато бъркане прибавете шоколадовия крем към сместа с яйцето.
В киселото мляко угасете содата и го добавете.
Смесете брашното и какаото и започнете да прибавяте по малко.
Накрая сложете есенцията от ром и втория шоколад, който е нарязан на малки парчета. Объркайте всичко.
Подмажете тавичка с малко олио и изсипете готовата смес.
Печете кекса в студена фурна на 160 градуса с вентилатор за 30 минути или до готовност.
Шоколадовият Кекс в Тава е много сполучлив.
Коментари