Начин на приготвяне
В малка тенджера поставяте нарязаното на средни късчета месо. Доливате вода, леко да покрие месото, и го варите около 30-35 мин, като щом заври водата, намалявате котлона на минимум.
През това време правите дресинг от виното, горчицата, 1/2 ч.л. от джинджифила, 2 с.л. от соевия сос, 1 с.л захар, 1 с.л оцет.
Когато месото е готово, го отцеждате от водата и го разбърквате във дресинга. Оставяте го за 5-10 минути.
След това го отцеждате от дресинга и го запържвате до златисто в тиган с олио.
Добавяте нарязаният лук, чесъна, 1/2 ч.л. джинджифил и когато той омекне, изливате смес от 2 с.л. соев сос, 2 с.л. захар, кетчупа и 2 с.л. оцет.
След 7-8 минути свинското по сечуански е готово.
Пърженото свинско може да се поднесе със салата според сезона и пържени картофи.
Сервира се топло.