Свинско по Сечуански

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Свинско по Сечуански
Снимка: Таня Левенова
2 / 3
02/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"За почитателите на сладко-киселите предизвикателства - Свинско по сечуански"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган
  • бяло вино - 100 мл
  • горчица - 1 ч.л.
  • кетчуп - 5 - 6 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера поставяте нарязаното на средни късчета месо. Доливате вода, леко да покрие месото, и го варите около 30-35 мин, като щом заври водата, намалявате котлона на минимум.

През това време правите дресинг от виното, горчицата, 1/2 ч.л. от джинджифила, 2 с.л. от соевия сос, 1 с.л захар, 1 с.л оцет.

Когато месото е готово, го отцеждате от водата и го разбърквате във дресинга. Оставяте го за 5-10 минути.

След това го отцеждате от дресинга и го запържвате до златисто в тиган с олио.

Добавяте нарязаният лук, чесъна, 1/2 ч.л. джинджифил и когато той омекне, изливате смес от 2 с.л. соев сос, 2 с.л. захар, кетчупа и 2 с.л. оцет.

След 7-8 минути свинското по сечуански е готово.

Пърженото свинско може да се поднесе със салата според сезона и пържени картофи.

Сервира се топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: