Свинско по мераклийски

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Свинско по мераклийски
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Приготвили сме една рецепта за мераклии крехко свинско със сочни зеленчуци"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г плешка или врат
  • лук - 4 глави кромид
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 3 бр. печени (червени)
  • риган - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 1 ч.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри парчета. Сложете го в тава със зехтина и го запечете за 40 минути на 180 градуса, като го обръщате и периодично разбърквате.

Обелете и нарежете зеленчуците, лука на четвъртини, моркова на колелца, чушките на парченца, а скилидките чесън оставете необелени.

Извадете тавата и към месото прибавете зеленчуците, скилидките чесън и подправете. Сипете бульона и покрийте с алуминиево фолио.

Върнете във фурната и оставете свинското да се пече 1 час.

Свинското по мераклийски е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: