Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на парчета като за пържене. Нареждат се в тава, намазана с олио, поръсваме с подправка за картофи.
Морковът и тиквичката се обелват и нарязват на полумесеци, лукът се почиства и реже на ситно.
Нарязва се свинското месо на едри парчета, поръсваме със сол и черен пипер. В тиган се загрява олио и запържваме месото до полуготовност.
Изважда се в чиния. В същата мазнина се задушават нарязаните зеленчуци, овкусяват се с подправките на вкус.
Добавя се червен пипер, наливаме гореща вода, прибавя се дафинов лист и сваляме от котлона. Месото се разпределя върху картофите, а върху него зеленчуците.
Най-отгоре се поставят 3-4 резена сланинка. Печем свинското с картофи в загрята фурна на 190 градуса до готовност на месото и картофите. Сервираме с чаша вино. Вкусотия по тракийски!