Крамбъл с праскови

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Крамбъл с праскови
Снимка: Искра
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Нежен сладкиш, който ще накара всички завистливо да ви питат за рецептата"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • захар - 1 ч.ч. (225г)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч. (450 г)
  • масло - 1 ч.ч. (240 г), нарязано на кубчета
  • яйца - 1 голямо, леко разбито
  • За слоя с праскови
  • праскови - 5 големи, обелени и нарязани на кубчета
  • захар - 1/2 ч.ч.(110 г)
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • За заливката
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • бадемов екстракт - 1/4 ч.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.(или повече ако искаме да е по - рядка заливката)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме сухите съставки и към тях добавяме маслото, като разбъркваме. Предварително леко разбийте яйцето и добавете и него.

Смесете, докато се получи леко ронливо тесто. 1/2 от него разпределете на дъното на тава.

Заедно смесете захарта, царевичното нишесте, лимоновия сок и канела и към тях объркайте нарязаните на кубчета праскови.

Изсипете сместа върху тестото и разстелете равномерно. Отгоре наръсваме останалото тесто.

Печем на 180 градуса за 50-55 минути. Охлаждаме добре.

Заливката /която е по желание/ пригответе, като объркате пудрата захар с бадемовия екстракт и млякото.

Преди сервиране напръскайте крамбъла със заливката.

Крамбълът с праскови е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: