Гулаш Яхния

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Гулаш Яхния
Снимка: Таня Левенова
1 / 4
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
175 мин.
Порции
4
"Хем гулаш, хем яхния - да видим сега как ще си поискате допълнително"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г от джолан
  • червени чушки - 2 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • картофи - 2 бр. средни
  • бяло вино - 1 к.ч. /100 мл/
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на късчета и се смесва с черния и червения

пипер.

Запържва се леко и се добавят нарязаният лук на филийки, чесъна и чушките на парчета.

След това се долива литър и половина бульон или топла вода и яхнията се вари на минимум включен котлон най-малко 2 часа.

При нужда се долива още вода.

Когато месото омекне, се добавят нарязаните на едро картофи, дафиновият лист, мащерката, виното и доматеното пюре.

Гулашът се вари още около 30 минути и е готов.

Гулаш Яхнията е много вкусно и лесно за приготвяне ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: