Супа от пилешки трътки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Супа от пилешки трътки
Снимка: Зори
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Ароматна супа от тефтера на баба - супа от пилешки трътки"

Необходими Продукти

  • пилешки трътки - 600 г
  • картофи - 3 бр. по - едри картофи
  • моркови - 1 бр.
  • кромид лук - 1 голяма глава
  • чесън - 3 скилидки
  • зеленчуков бульон - 2 кубчета
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • вода - 2 литра
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трътките се измиват, почистват и нарязват на две.

Кромидът, чесънът, морковът и картофите се обелват и нарязват на дребно.

Трътките се прехвърлят в тенджера под налягане, добавя се малко сол, лукът, чесънът, картофите и морковът, черният пипер и бахарът на зърна, дафиновият лист, олиото и двете кубчета зеленчуков бульон.

Налива се вода - малко над средата на тенджерата под налягане, захлупва се и се вари около 20 - 25 минути след вдигането на парата.

Изчаква се налягането да падне и се отлива една купичка бульон да се поохлади.

В друга купа разбиваме яйцето и киселото мляко. Постепенно разреждаме с охладения бульон и когато застройката се темперира, я прехвърляме с постоянно разбъркване към супата.

Разбъркваме още няколко пъти горещата пилешка супа, поръсваме я със наситнения магданоз и я поднасяме.

Добър апетит!

Супата от пилешки трътки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: