Начин на приготвяне
Трътките се измиват, почистват и нарязват на две.
Кромидът, чесънът, морковът и картофите се обелват и нарязват на дребно.
Трътките се прехвърлят в тенджера под налягане, добавя се малко сол, лукът, чесънът, картофите и морковът, черният пипер и бахарът на зърна, дафиновият лист, олиото и двете кубчета зеленчуков бульон.
Налива се вода - малко над средата на тенджерата под налягане, захлупва се и се вари около 20 - 25 минути след вдигането на парата.
Изчаква се налягането да падне и се отлива една купичка бульон да се поохлади.
В друга купа разбиваме яйцето и киселото мляко. Постепенно разреждаме с охладения бульон и когато застройката се темперира, я прехвърляме с постоянно разбъркване към супата.
Разбъркваме още няколко пъти горещата пилешка супа, поръсваме я със наситнения магданоз и я поднасяме.
Добър апетит!
Супата от пилешки трътки е готова.