Постни Макарони на Фурна

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор41517322342
17/03/2018
"Вкусни идейки за всички, които постят "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 796
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • макарони - 100 г (добре е да е на дребни фигурки)
  • спанак - 80 г (замразен)
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 с
  • орехи - 2 - 3
  • черен пипер - щипка
  • босилек - щипка
  • сол - 1 к.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л. (прясно изцеден)
  • хляб - 1 малка филийка (сух)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в леко подсолена вода. Не трябва да се преваряват, а да останат леко жилави. Измиват се със студена вода и се отцеждат добре в гевгир.

Замразеният спанак заедно с обеления чесън, ореховите ядки, босилека, черния пипер, лимоновия сок, солта, 1 с.л. зехтин и 3 с.л. вода се пасира на пюре.

В сахан или друг подходящ съд се слагат макароните, объркани заедно със спаначеното пюре.

Филийката хляб се натрошава и се обърква с останалият зехтин. Без значение е какъв хляб ще употребите. В случая аз използвах царевичен хляб.

Поръсваме хлебните трохи върху макароните и запичаме в предварително загрята фурна до порозовяване.

Сервираме ястието топло декорирано с чери доматче.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар