Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с кисело мляко и шоколад

Бисквитена торта с кисело мляко и шоколад

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Бисквитена торта с кисело мляко и шоколад
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Лесна като детска игра, по-вкусна от професионално приготвена торта"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета (по около 300 г)
  • еспресо - 1 ч.ч.
  • цедено кисело мляко - 500 г
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • бял шоколад - 150 г
  • конфитюр от ягоди - 4 - 5 с.л.
  • За заливката
  • шоколад - 200 г
  • масло - 50 г
  • Украса
  • течен шоколад - фунийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремът се приготвя, като сладкарската сметана се разбива. Добавя се цеденото мляко и стопеният бял шоколад.

Бисквитите се потапят в еспресото и се редят във форма за торта. Покриват се с пласт от крема.

Тук-там се слага малко от конфитюра.

Така се правят няколко пласта до изчерпване на продуктите. Тортата се покрива с пласт крем.

Залива се със стопения на водна баня с маслото шоколад.

Върху бисквитената торта се подреждат фунийките.

Бисквитената торта с кисело мляко и шоколад е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: