Начин на приготвяне
Слагаме 800 г мляко на котлона и към него добавяме захарта и ванилията.
Оставяме така да се разтопи захарта.
През това време в друг съд разбиваме яйцата с брашното и преди да заври млякото на котлона, прибавяме яйчената смес. Бъркаме до сгъстяване на крема.
Отстраняваме и прибавяме маслото, докато е още топъл кремът, и бъркаме до пълната му готовност.
Накъсваме корите, поливаме ги с малко олио, разбъркваме и слагаме във фурната да се запекат.
След като са готови, започваме сглобяването на крем питата.
Ползвах ринг за торта, като покрих с хартия за печене.
Отдолу сипваме малко от крема, поръсваме с част от корите отгоре отново с крема , сладкото и орехите.
Запазваме си част от корите за украса, а останалата част поставяме като редуваме.
Завършваме с крема и прибираме в хладилника за няколко часа.
След като извадим отгоре, поръсваме със сладкото, а отстрани - с останалите кори
Коментари
Благодаря