Бананова торта с обикновени бисквити

20/03/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене4 мин.
Общо64 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 30+50 г /30 г за подслаждане на млякото + 50 г за сметаната/
  • ромова есенция - 1 бр.
  • бисквити - 2 пакета обикновени, малки
  • банани - 4 бр.
  • сметана - 500 мл
  • захар - 100 г
  • шоколад - 100 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Затопля се леко прясното мляко, в него се слага захарта, есенцията ром и се разбърква до разтваряне на захарта. Вземат се бисквитите една по една и се потапят в млякото и се редят на един ред в продълговата тава или форма за торта. Върху тях като втори ред се редят банани, предварително нарязани на кръгчета с дебелина около 2 мм.

2. Разбива се сметаната със захарта до получаването на гъста смес. Разтопява се шоколадът на водна баня и на тънка струя се добавя към сметаната при непрекъснато бъркане. Половината от готовия крем се изсипва върху тортата като трети ред.

3. Отново се редят бисквити, отново потопени в мляко, банани на кръгчета и другата половина от крема, хубаво се размазва и върху него се редят симетрично бананови кръгчета.

4. Тортата се поставя за няколко часа в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Димитричка Чернева
извинявам се стоте грама захар са излишни,написани са погрешка;извинете
0
0