Начин на приготвяне
1. Затопля се леко прясното мляко, в него се слага захарта, есенцията ром и се разбърква до разтваряне на захарта. Вземат се бисквитите една по една и се потапят в млякото и се редят на един ред в продълговата тава или форма за торта. Върху тях като втори ред се редят банани, предварително нарязани на кръгчета с дебелина около 2 мм.
2. Разбива се сметаната със захарта до получаването на гъста смес. Разтопява се шоколадът на водна баня и на тънка струя се добавя към сметаната при непрекъснато бъркане. Половината от готовия крем се изсипва върху тортата като трети ред.
3. Отново се редят бисквити, отново потопени в мляко, банани на кръгчета и другата половина от крема, хубаво се размазва и върху него се редят симетрично бананови кръгчета.
4. Тортата се поставя за няколко часа в хладилник.
Коментари