Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни Кюфтета»Ароматни кюфтенца с аншоа

Ароматни кюфтенца с аншоа

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097744518571
Ароматни кюфтенца с аншоа1 / 2
23/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • хляб - 1/2 филийка без кората
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • телешка кайма - 675 г
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 50 г
  • домати - 2 бр.
  • риган - 1 с.л.
  • моцарела - 6 резена
  • аншоа - 6 рибки от консерва
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса.

Накиснете хляба в млякото. Прибавете каймата, яйцето, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте и оформете 6 кюфтета. Поръсете ги с галета.

Загрейте олио в тиган и изпържете кюфтетата по 2 мин от всяка страна. Прехвърлете в тава.

Върху всяко кюфте сложете по 1 резен домат, поръсете със сол и черен пипер.

Най-отгоре сложете резените моцарела, завършете с по една аншоа и запечете за 10 -15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: