Пастет от аншоа

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пастет от аншоа
Снимка: Зори
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Ние ще отговаряме за изпичането на филийките, а вие ще приготвите пастет от аншоа - на това му се казва екипна работа"

Необходими Продукти

  • маслини - 200 г черни
  • аншоа - 70 г, филе от консерва
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • каперси - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете маслините и ги нарежете на съвсем ситно. Оставете няколко цели маслини за декорация.

Обелете чесъна и го наситнете.

Смесете филетата аншоа, зехтина, маслините, чесъна, прясно изцедения лимонов сок и черен пипер и намачкайте всичко хубаво с вилица. Украсете с каперсите.

Ако желаете, може и да използвате пасатор, но аз лично го предпочитам с по-осезаема текстура.

Съхранявайте в хладилник и консумирайте в рамките на 2-3 дни.

Може да поднесете пастета в подходящ съд като разядка или да го сервирате с препечен хляб, брускети или друго по ваш избор.

Гарнирайте с цели маслинки и листенца магданоз.

Пастетът от аншоа е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: