Начин на приготвяне
Брашното сипваме в тава и оформяме в средата кладенче. В киселото мляко се разбърква содата за хляб да шупне и сипваме в брашното.
Добавят се яйцето, сол, захар, олиото. С вилица се разбъркват добре всички продукти и замесваме меко тесто. Покрива се с кърпа, оставяме да почине за 10-15 минути. Разточва се на правоъгълна кора.
В купа се смесва яйцето и натрошеното сирене. Намазва се половината кората с плънката. Покрива се с кората без плънка и се нарязва на ленти около 2-3 см широки, а дължината вие си преценете колко искате да бъде.
Загрява се олио в тиган, пържим бухтите от двете страни до златисто на умерен огън, да не останат вътре сурови.
Изваждаме в тавичка и поръсваме леко с пудра захар. Поднасяме с чаша билков чай или кафе. Балансът сладко-солено е чудесен.