Сиропирани бухти

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сиропирани бухти
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
35
"Има толкова много неща, за които може да се тревожите, освен калориите в тези сиропирани бухги. Например дали ще стигнат за всички, ще може ли да изядете още една ..."

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 100 г
  • мая - 1/2 кубче (21 г)
  • масло - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маята в купа. Сложете малко мляко и разбъркайте. Посипете с малко брашно и оставете да втаса за 30 мин.

Яйцата разбийте със захарта, прибавете маслото (меко) и млякото. Добавете и шупналата мая.

Разбъркайте и започнете да добавяте брашното, като бъркате с лъжица, а не месите. Тестото трябва да е рядко, така че да може да се гребе с лъжица. Оставете да втаса.

Във вряща мазнина, пускате топки с лъжица и пържите от двете страни до зачервяване. Извадете и ги сиропирайте със сок от компот.

Поръсете бухтите с пудра захар.

Сиропираните бухти са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: