Мъфини с орехи, моркови и лимонена глазура

МариянаМариянаМастър Шеф7302616136
25/03/2018
"Такива мъфини гледат ли се - те се ядат "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо301
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пудра захар - ½ ч.ч
  • лимонова кора - на ½ лимон
  • лимонов сок - 5 - 6 с.л.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ½ ч.ч.
  • моркови - 1 ч.ч.
  • орехи - ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 1пакетче
  • канела - 2 ч.л
  • олио - за намазване на мъфините
  • брашно - за набрашняване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна температура. Слагаме яйцата в купа и ги разбиваме в купа заедно с кафявата захар. После слагаме олиото и разбиваме. Смесваме брашното и бакпулвера и пресяваме с голяма цедка или сито.

На части прибавяме брашното към кашата и разбиваме до гладка смес. Почистваме моркова и го настъргваме на средното по големина ренде. Вътре слагаме настърганите моркови и канелата. Почистваме орехите и ги смиламе с машинка.

Слагаме вътре и орехите. Разбъркваме с лъжица всичко много добре. Намазваме с олио формата за мъфините и набрашняваме. С лъжица разпределяме от кашата равномерно във формата. Кашата е за 12 мъфина.

Печем в загрята фурна на 170-180 градуса около 20 минути или до готовност. В купа слагаме пудрата захар -1/2 ч.ч и 5-6 с.л сок от лимон, разбиваме до рядка и гладка бяла смес.

След като изстинат мъфините се прави лимоновата глазура. С лъжица взимаме от нея и на струйка с въртеливи движения нанасяме върху мъфините.

Като стегне почти глазурата настъргваме ½ лимон с ренде и разпределяме корички равномерно върху готовите мъфини. Да ви е сладко! Хапваме с кафе.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар