Пърженица с лук и сухи чушки

ДариатиДариатиЧирак72724
26/03/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо464
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 7 - 8 едри глави кромид
  • сухи чушки - 15 - 20 бр. червени
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете чушките в гореща вода за 20 минути, за да омекнат. След това ги изчистете от семето и нарежете на малки парчета.

Обелете лука и го нарежете на дребно.

Сложете олиото в тиган и изсипете нарязания лук. Запържете, докато омекне.

След това прибавете чушките и гответе до готовност на лука.

Чукнете яйцата, посолете, разбъркайте и махнете от огъня след изпържването им.

Може да се приготви и без яйца, само лук и чушки.

Подходящо ястие за тези, които постят. И не само.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар