Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Киснати пълнени сухи чушки

Киснати пълнени сухи чушки

SimonaSimona
Помощник Готвач
612542032631
Киснати пълнени сухи чушки
Снимка: Мисса
1 / 2
23/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Пълнени чушки с кайма - пригответе си повече, че са много вкусни"

Необходими Продукти

  • сухи чушки - 10 бр.
  • кайма - 250 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • олио - 30 г
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • домати - 50 мл от шише
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 100 г
  • вода - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от зелената част и семките, и се оставят в купа с хладка вода да се киснат за 1 час.

Оризът също се накисва за 30 минути.

Лукът се обелва, нарязва се на ситно и се запържва в олиото. Добавя се каймата, а после и предварително накиснатият ориз.

Всичко се обърква. Прибавят се подправките - чубрица, черен пипер и сол на вкус. Сваля се от котлона, слагат се яйцето и доматите и се обърква.

Чушките се пълнят и се топат в брашно, да се запечатат.

Редят се в подмазана тава, добавя се кафяна чаша вода и се покриват с фолио. Пекат се в предварително загрята фурна на 250 градуса за 1 час.

След което фолиото се отстранява и пълнените чушки се запичат за още 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: