Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Пилешки дробчета със сухи чушки и праз лук

Пилешки дробчета със сухи чушки и праз лук

Пилешки дробчета със сухи чушки и праз лук
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Един поглед трябва да е достатъчен, за да разберете за каква невероятна вкусотия говорим"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • сухи чушки - 4 - 5 бр.
  • праз - 3 бр., само бялата част
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистения и измит лук на едро. Сложете го да се запържи в олио. През това време кипнете сухите чушки за 2-3 минути във вода. Изчистете ги от семенника и ги нарежете.

Щом лукът омекне добавете чушките. Запържете за минута и всичко извадете в купа с помощта на решетъчна лъжица.

В същата мазнина сложете почистените, измити и подсушени дробчета. Изпържете ги до златисто от двете страни. Сложете лука с чушките при тях.

Овкусете със сол, черен пипер и разбъркайте. След минута отстранете от огъня. Готовото ястие поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: