Млечна Баница с Крем Карамел

Млечна Баница с Крем Карамел

26/03/2018
"Трудно можем да опишем с думи това, което изпитваме към тази баница, можем да кажем само мммммм"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 385
  • Преглеждания за месеца233
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори за баклава - 1 опаковка Белла за баклава и сладкиши
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 6 бр.
  • кафява захар - 200 г
  • захар - 200 г кристална
  • масло - 50 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В застелена тава с хартия за печене, разпределяме корите, като първо поставяме една кора, поръсваме равномерно с масло с помощта на четка.

Поставяме втора и отново масло, така до свършване на корите.

Поставяме във фурната и печем за около 20 минути на вентилатор.

Вадим, оставяме да се охладят и начупваме на парченца.

Разбиваме си яйцата със захарта и към тях добавяме млякото и ванилията.

В терин, а може да ползваме и друг съд, карамелизираме захарта.

След като е готова, изсипваме корите и внимателно доливаме с разбитата млечно-яйчена смес.

Поставяме във фурната и печем за около 40-45 минути на вентилатор.

Ако видим, че отгоре прегаря, завиваме с фолио.

Вадим и оставяме да се охлади, след което обръщаме и съхраняваме в хладилник.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар