Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печени чушки»Печени чушки с мед, зехтин и бадеми

Печени чушки с мед, зехтин и бадеми

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Печени чушки с мед, зехтин и бадеми2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • чушки - печени 8 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • бадеми - бланширани 25 гр.
  • мед - 2 с.л.
  • оцет - винен 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се обелват и се нарязват на не големи парчета.

В тигана се загряват 4 с. л. зехтин. Добавят се тънките филийки чесън.

Около 4 мин. на много слаб огън се пържи чесънът.

Отстранява се от огъня и се прибавят, бадемите, меда, оцета и магданоза и се омесват. С така приготвената смес се заливат чушките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: