Торта с бадеми и карамел

StefanStefan
Готвач
10039474
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Торта с бадеми и карамел
Снимка: Stefan
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вкусна торта само за половин час - приятно хапване с приятели!"

Необходими Продукти

  • яйце - 3 бр.
  • захар - 90 г
  • ванилова захар - 10 г
  • мляко - 40 мл
  • масло - 40 мл
  • брашно - 120 г
  • бакпулвер - 10 г
  • за пълнежа
  • мляко - 500 г
  • карамелен пудинг - 2 бр.
  • нишесте - 2 с.л.
  • кисело мляко - 100 мл
  • бадеми - 100 г накълцани
  • за поръсване
  • бадеми - накълцани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, захарта и ваниловата захар.

Налейте мляко и олио. Добавете брашно и бакпулвер и комбинирайте всичко.

Печете на 200 °C за 20 минути.

Разбъркайте пудинга в млякото.

Бъркайки и добавете нишестето, киселото мляко и накълцаните бадеми.

Изсипете горещата смес върху кората, която е в формата за торта.

Когато се охлади, сложете в хладилника да се стегне допълнително.

Поръсете с накълцаните бадеми вашата лесна бадемова торта.

Торта с бадеми и карамел е и идеално предложение за торта за рожден ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: