Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Бисквити с бадеми и канела

Бисквити с бадеми и канела

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Бисквити с бадеми и канела
Снимка: Ivelina
1 / 3
17/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
30
"Ако търсите много лесни за приготвяне бисквити и идеални за студения сезон, бисквитите с бадеми и канела са точно за вас!"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • масло от семена - 100 г (аз използвах слънчогледово)
  • захар - 100 г
  • брашно - 150 г
  • бадеми - 200 г смлени
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче за сладкиши
  • бадеми - цели за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако търсите много лесни за приготвяне бисквити и идеални за студения сезон, бисквитите с бадеми и канела са точно за вас!

Те наистина се приготвят за няколко минути, с малко съставки и малко инструменти, дори няма да ни трябват електрически бъркалки. Можем да персонализираме бисквитите по наш вкус, като добавим различни съставки като шоколадови капки и капка ликьор.

Бадемовите бисквити се съхраняват много добре в херметически затворена кутия няколко дни. Да видим рецептата!

Нека започнем да приготвяме бисквитите с канела, като загреем фурната до 180°C и постиламе тава с лист хартия за печене. Оставете настрана, ще използваме по-късно.

Ситно накълцайте бадемите с помощта на миксер, също оставете настрана.

В голяма купа изсипете яйцето, захарта и маслото от семена. Смесете съставките за няколко минути с кухненска лъжица, трябва да се получи хомогенен крем.

Добавете смлените бадеми и смляната канела, разбъркайте отново, докато съставките се смесят.

Накрая също включете брашното и бакпулвера, трябва да получим тесто, което е лесно за работа.

Оформете топчета или продълговати фитили по около 20 грама всяко, подредете ги в чиния на малко разстояние едно от друго.

Украсете всяка ретро бисквита, като поставите цял бадем в центъра на всяка или по два на продълговати бисквитки като вариант.

Печете бисквитите с бадеми и канела на 180°C за около 15 минути или до желаното покафеняване.

Насладете се !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: