Начин на приготвяне
Отстранете най-външните люспи на чесъна. Сложете всяка глава чесън в голям лист алуминиево фолио, поръсете чесъна със сол, сух риган, черен пипер и супена лъжица зехтин.
Оформете на пакетче и изпечете във фурната или на скара за около 20 минути.
Изчакайте чесъна да се охлади и с леко притискане на скилидките от върха към основата изцедете омекналия чесън в чинийка. Добавете сол на вкус и малко зехтин.
Смачкайте чесъна или го пасирайте с една супена лъжица зехтин, за да получи консистенция на пастет.
Филийките хляб разполовете (франзелата нарежете на филийки) и запечете в тостер.
Намажете върху всеки сандвич от чесновия пастет, украсете с маслинки и стрък пресен чесън и поднесете веднага.
Добър апетит!
Чесновите Мини Сандвичи са готови.